Условия за ползване

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ на сайта www.komputrite.com

Моля внимателно прочетете тези условия, преди да използвате този уеб сайт. Ако използвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте този уеб сайт.

ПРЕДМЕТ

1. Настоящият документ представлява общите условия или условията на ползване на www.komputrite.com, които уреждат правилата за използването, включително правилата за поръчка и доставка на този електронен магазин.

ПОРЪЧКА

За да направи поръчка, клиентът избира дали да направи поръчката като гост или да се регистрира в сайта www.komputrite.com, като и в двата случая посочва точен адрес, e-mail адрес и телефон, на който е възможно да се установи връзка с него в срока за доставка. Посочването на неверни данни при регистрацията прави поръчката невалидна и не обвързва Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани.

При успешна поръчка, клиентът получава уведомителен e-mail на електронния адрес, който е посочил при регистрацията си. След получаване на поръчката, се извършва проверка на посочения телефон за валидността й чрез потвърждаване на поръчката и адреса, на който да бъде доставена стоката.

Началото на търговските взаимоотношения между потребителя и Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани започва при изпращането на поръчката от потребителя, а именно след натискане на бутона „КУПИ” и след попълване на изискваните лични или фирмени данни, съгласяване с общите условия за покупко-продажба на стоки от www.komputrite.com и натискане на бутона „Поръчай“.

Изпълнението на поръчката започва при запознаване с нея от страна на служител на фирмата. Ако поръчката е изпратена в неработен за фирмата ден или извън работно време, но в рамките на работната седмица, то изпълнението й ще започне съответно: в началото на следващата работна седмица или на следващия работен ден. При евентуална промяна на стойността на поръчаните стоки в периода между изпращането на поръчката и стартирането й, клиентът заплаща стоката на цената, на която я е поръчал.

ЦЕНИ

Офертите в сайта съдържат основна информация и снимки на съответните стоки, както и цена с включено ДДС и гаранционен срок.

Цената във всяка оферта се отнася за указаното в офертата количество и не включва цена за доставка.

Доставката на продуктите не е безплатна, освен ако това не е изрично отбелязано.

МЕТОДИ НА ПЛАЩАНЕ

• Банков превод – В отговор на Вашата успешна поръчка, ще Ви изпратим документ, който съдържа код на поръчката, цената на изпраната стока и банкова сметка, по която да преведете парите. След извършен превод и неговото отразяване, стоката ще Ви бъде изпратена. Валидността на кода на поръчката е 3 работни дни.

• В брой (наложен платеж) – При плащане с „наложен платеж” клиентът заплаща дължимата сума при доставка на стоките от куриера.

• Борика (Visa, MasterCard), Easypay.bg – При плащане с банкова карта клиентът се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания, където въвежда данните за своята банкова карта и извършва дължимото плащане.

Данните, които клиентът следва да попълни при плащане с банкова карта, са:

– Данни за картата (номер, дата на валидност, 3-цифрен код за сигурност, име на картодържателя, адрес)

– Данни за автентикация (За идентифицирането ви като картодържател, платежният сървър за електронна търговия на обслужващата ни банка поддържа схемите за автентикация на международните картови организации – Verified by VISA и MasterCard SecureCode. В случай, че сте регистрирани от вашата банка Издател в тези схеми за сигурност, на екрана ви ще се появи страница където трябва да въведете вашата автентикационна парола).

• PayPal

ОТКАЗ ОТ ЗАКУПЕНА СТОКА

Според действащото законодателство, отказът от покупка е приложим само за клиенти, които са физически лица /потребители/.

Потребителят има право да се откаже от покупката, направена през онлайн магазина www.komputrite.com, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка, в срок от 14 дни, считано от датата, на която стоката е получена. Правото на отказ може да бъде упражнено само в случай, че задължително е изпълнено следното условие: Стоката да не е използвана, да няма каквито и да били следи от употреба и да се върне в оригиналната, изцяло запазена опаковка, ведно с всички аксесоари, инструкции за употреба и други документи, които я придружават.

За да се откажете от покупката, следва да уведомите Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани с недвусмислено заявление.

В случай, че потребителят се откаже от договора, Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани ще възстанови всички плащания, които са получени, включително разходите за доставка (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от потребителя начин на доставка, различен от стандартния начин на доставка, предлаган от Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани, без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която потребителят информира търговеца за неговото решение за отказ от покупката. Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани ще извърши възстановяването, като използва същото платежно средство, използвано от потребителя при първоначалната транзакция, освен ако същият изрично не се съгласи за друг начин. Във всеки случай това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за потребителя.

Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани има право да отложи възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не бъдат представени доказателства, че стоката е изпратена обратно, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано.

Потребителят следва да изпрати на Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани или да върне обратно стоките без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който потребителят е информирал Komputrite.com за отказа си от договора.

Срокът се счита за спазен, ако потребителят изпрати обратно стоките на Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани преди изтичането на 14-дневния срок.

Всички преки разходи по връщането на стоката в т.ч. транспортните, са изцяло за сметка на потребителя.

Потребителят отговаря единствено за намаляване стойността на стоките вследствие на изпробването им, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране.

ДОСТАВКА

Доставката е за сметка на клиента.

Доставката се извършва чрез собствен транспорт на фирмата или куриер на Еконт. /куриерска фирма, избрана от Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани.

Услуги, предлагани от Еконт:

– доставка до офис на Еконт/доставка до посочен адрес

Поръчаните продукти се доставят в цялата страна чрез куриер на Еконт до адрес на получателя или офис на куриера.

– доставка с опция преглед, преглед и тест

Преглед на пратка е възможност пратката да се прегледа от получателя и той да плати наложения платеж само, ако приеме стоката. Към услугата може да се добавят и допълнителни опции, като опцията „Тест”, при която пратката може да се прегледа и тества от получателя и да плати наложения платеж само ако приеме стоката

– указания по пратка

Получателят може да се разпореди предварително по пратката, в случай, че не бъде намерен на адреса или има някакво уточняващо обстоятелство по доставката

– приоритет – възможност за доставка в точен час

Имате възможност да определите и фиксиран час за получаване /услуга “Час приоритет”/ на доставката. Ако желаете да ползвате точен час за доставка, моля уточнете това в поръчката, за да поолучите точната цена за доставка.

– обявена стойност – застраховка или повишена отговорност на пратката

Всички пратки подготвени през сайта са с обявена стойност, равна на тази на цената на поръчката.

Пратките се доставят от понеделник до петък между 09.00 и 18.00 часа и събота между 09.00 и 13.00 часа.

Поръчките, направени в работен ден се изпълняват в рамките на 72 часа.

При доставка клиентът получава поръчаните стоки в подходяща за транспорт опаковка, данъчна фактура (в случаите с плащане в брой и касова бележка), гаранционна карта и ръководство за употреба.

Всеки продукт може да бъде прегледан преди заплащане на наложен платеж.

Към момента не се предлагат доставки извън страната.

ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА СОБСТВЕНОСТТА

Собствеността на закупена стока ще бъде прехвърлена с предаването й на купувача, след извършване на плащането от негова страна. Предаването на стоката ще се удостоверява с подписа на купувача върху транспортния документ.

ГАРАНЦИЯ НА ЗАКУПЕНА СТОКА

Всички продукти, предлагани от нашия сайт, разполагат с условия за гаранция, съгласно действащото законодателство и търговските политики на производителите.

В случай, че Вашият продукт се нуждае от гаранционен сервиз, моля свържете се с нас. Съветваме Ви преди това, да прочетете внимателно инструкцията за употреба и Oбщите Гаранционните Условия.

МНЕНИЯ ЗА СТОКИ

В страниците на този интернет сайт е предвидена възможност потребителите да публикуват мнения относно предлаганите стоки. Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани не поема по никакъв начин и при никакви обстоятелства отговорност за верността на публикуваната информация и коректността и отговорността на потребителите, публикували мненията. Отговорност за верността на публикуваната информация се носи изцяло от потребителите, които са публикували информацията. Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани си запазва правото да изтрива мнения, които не са по темата или не са на Български език.

КОНФИДЕНЦИАЛНОСТ НА ДАННИТЕ

Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани гарантира конфиденциалност на личните данни на своите клиенти, декларирайки, че те няма да бъдат използвани за различни от предназначението си цели, а именно: установяване на контакт с клиента при уточняване подробности около поръчката и начините за нейната доставка и заплащане. Личните данни, предоставени от клиента, се използват от служителите на фирмата и за издаване на фактура и гаранция за закупения продукт.

ИНТЕЛЕКТУАЛНА И ИНДУСТРИАЛНА СОБСТВЕНОСТ

Материалите на този сайт не могат да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел.

Всички използвани имена, знаци и символи на продукти, публикувани в този сайт са търговски марки или са защитени от авторското право, които са притежание на техните собственици.

Наличният софтуер, който е достъпен чрез публикувани препратки от този Сайт е под закрилата на авторското право и е собственост на съответните производители и/или техните доставчици и партньори. Моля, преди употребата на софтуера, се запознайте с условията за ползване, определени от неговите собственици.

ОГРАНИЧЕНИЕ НА ОТГОВОРНОСТТА

Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани, неговите доставчици или трети лица не носят никаква отговорност при никакви обстоятелства за каквито и да е щети, но не само щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или др., произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на този сайт, като това е независимо от съществуването или несъществуването на предупреждение спрямо Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани за възможност да възникнат такива вреди. В случай, че вследствие на използването на този сайт или материали от него от Ваша страна, доведе до възникването на вреди, за които е необходим ремонт, сервизиране или поправка на оборудване или информация ВИЕ поемате цялата отговорност и всички разходи, свързани с отстраняването на нанесените вреди.

ПРЕПРАТКИ КЪМ ДРУГИ WEB САЙТОВЕ, СОБСТВЕНОСТ НА ТРЕТИ ЛИЦА

Наличните препратките от този Сайт към Web сайтове, собственост на трети лица са предоставени единствено и само за Ваше удобство. Ако използвате тези препратки, Вие ще излезете от този сайт. Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани не контролира тези сайтове и не поема никаква отговорност за никой от тях или тяхното съдържание. При посещението си в някои от тези сайтове, Вие правите това изцяло на своя отговорност и на свой риск.

ПРЕПРАТКИ КЪМ ТОЗИ САЙТ

Вие можете да създавате препратки към този Сайт от други сайтове, но само след като приемете условия на Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани. За повече информация по този въпрос, моля да се свържете с нас на посочените координати.

Сайт с връзка към Web сайта на Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани:

• Може да сочи към съдържание на Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани, но не и да го копира.

• Не трябва да създава рамки на браузъра или граници около съдържанието на Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани.

• Не трябва да посочва неявно, че Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани налага или препоръчва него или продуктите му.

• Не трябва да представя погрешно отношенията си с Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани.

• Не трябва да дава невярна информация за продуктите или услугите на Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани.

• Не трябва да използва логото на Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани без разрешение.

• Не трябва да съдържа информация, която може да се определи като неподходяща, обидна или спорна, а само информация, подходяща за всички възрастови групи.

ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Видовете лична информация, която събираме чрез този сайт могат да включват:

(1) Всички лични данни, които въвеждате и представяте, като Вашето име, адрес, телефонен номер, електронна поща, финансова информация, предпочитания за продукти и услуги.

(2) Данни, които ни позволяват да Ви разпознаем, Вашите предпочитания и как да използвате този сайт. Тези данни се събират от “бисквитките” при навигация в сайта. “Бисквитката” е малко количество данни, които се изпращат към Вашия компютър. Данните след това се съхраняват на Вашия браузър или твърдия Ви диск. Повечето уеб браузъри могат да бъдат настроени да Ви предпазят от получаването на нови бисквитки. Подробности за това могат да бъдат намерени в меню Помощ на Вашия браузър. Ако не искате посещенията Ви в нашия сайт да бъдат следени, можете да научите повече за премахване на “бисквитките”, като кликнете тук.

(3) Вашият IP адрес. Представлява индивидуален идентификационен номер на Вашия компютър в интернет. Той автоматично се записва в нашия уеб сървър. Така отчитаме, интереса Ви към нашия сайт..

(4) Вашите предпочитания и абонамента Ви за получаване на информация по e-mail за нови продукти, специални оферти и др (ако сте създали такъв).

Личната информация, която изпращате на Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани за получаване на продукти или услуги, е под закрилата на Закона за защита на личните данни.

С цел подобряване на обслужването Ви и получаване на информация, относно Вашите нужди и интереси, Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани събира и използва лична информация със съответните уведомления, съгласия и регистрации в органите за защита на личните данни. Защитата на личните данни е в сила за всяка информация, която ние сме събрали при посещението на сайта.

Информацията, събирана от Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани с цел изучаване за Вашите нужди и интереси, ни помага да изработим съответния индивидуален подход към Вас, като клиент.

Бихме използвали Вашата информация, за да Ви помогнем да извършите поръчка, за комуникация с Вас във връзка с продукти или услуги, или за да Ви предоставим сервизно обслужване или техническа поддръжка. Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани не предоставя Вашата информация на трети лица, освен ако това не е съгласувано с Вас. Служителите ни са обвързани с това по силата на клауза за поверителност.

Komputrite.com не събира информация за кредитни карти. Плащанията с кредитни карти се извършват чрез сигурна банкова система и до служителите ни не достига информация от Вашата кредитна карта. Финансови данни, не се използват по никакъв друг начин от нашите доставчици на финансови услуги или от Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани и Вашата информация няма да бъде съхранявана по-дълго, отколкото това е необходимо за предоставяне на услугите.

Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани няма да продава или предоставя за временно ползване срещу заплащане Вашата лична информация на други лица.

Също така бихме искали да Ви информираме за различни промоции, стоки и услуги, които могат да представляват интерес за Вас. Можете да бъдете уведомени по електронна поща, телефон, SMS, други подобни средства и нови технологии.

Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани препоръчва на всички родители и настойници да обучават децата си на безопасност и отговорност при предоставяне на лични данни в интернет. Непълнолетните не трябва да предават лични данни без разрешението на родителите или настойниците. Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани никога няма съзнателно да събира лични данни от непълнолетни, да ги използва по някакъв начин, или да ги разкрива пред трети лица, без позволение на родителите или настойниците им.

Потребители, които не искат да получават обратна връзка с маркетингова комуникация от нас, трябва да използват опциите за отписване в съответното електронно съобщение или в профила си.

Ако имате въпроси относно нашата Политика за защита на личните данни или начина, по който се обработва Вашата информация, молим да се свържете с нас чрез начините, посочени в нашата страница за контакт.

Тази Политика за защита на личните данни обхваща само този сайт. Други уеб сайтове, свързани или не с Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани са обект на своя собствена политика, която може да се различава от нашaтa.

Всяка промяна в нашата Политика за защита на личните данни ще бъде публикувана в тази декларация за поверителност.

ОБЩИ БЕЛЕЖКИ

Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани не поема гаранция за точността и целостта на публикуваните материали, софтуера или услугите на този сайт. Възможни са печатни грешки. Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните материали, услуги и цени. Някоя от информацията, публикувана в този сайт е възможно да се отнася до продукти или услуги, които не се предлагат и не са достъпни в момента. За повече информация за наличните продукти, се свържете с нас на посочените координати за контакти.

Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани управлява този сайт от офисa си в България. Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани не декларира, че материалите или услугите в този сайт са подходящи или достъпни извън България и съответно достъпът до тях от територии, където съдържанието им е незаконно, е забранен. Komputrite.com – Лаптопи и Компютри, Продажба и Сервиз, Нови и Употребявани може да променя тези Условия по всяко време, като след промяната актуализира датата на публикация. През известен интервал от време ние Ви препоръчваме да посещавате тази страница, за да преглеждате актуалните в момента Условия, защото те са обвързващи за Вас.

Последна актуализация: 06 ноември 2015г.